Klapbandschade

Omdat het gewicht van de meeste caravans verdeeld wordt over slechts 2 banden, is een set goede banden noodzakelijk is voor een veilige situatie.

Een volbeladen caravan weegt al gauw zo’n 1400 kg, hetgeen betekent dat het draagvermogen per band in dit geval minimaal 700 kg moet bedragen.

Overbelading van uw caravan kan leiden tot een klapband.

Ook de hoge leeftijd van een band is dikwijls de oorzaak van een klapbandschade.

Reparatie van klapbandschade wordt bij ons met veel ervaring en professionaliteit uitgevoerd. Vaak gaat het om een defecte bodem, wielkuip en spatbord. Maar ook de binnenzijde van de caravan kan flink aangetast zijn zoals een toiletruimte of compleet kapotgeslagen keuken.

Nieuw banden

Uit veiligheid adviseerd BOVAG om na 6 jaar uw banden te vervangen. Wij monteren nagenoeg alleen caravanbanden met een zeer hoog draagvermogen. Deze banden liggen zeer stabiel op de weg en helpen mee om een klapband te voorkomen.

Neem contact met ons op

Vragen over onze caravans of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via het onderstaande contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0341-267697. Of stuur een mail naar info@wolfcaravans.nl